Requiem Fauré geslaagd concert

Ontspannen sfeer voorafgaand aan concert.
Ontspannen sfeer voorafgaand aan concert.

Afgelopen zondag 15 november jl. heeft Toonkunst een zeer geslaagd concert gegeven in een goed gevulde Oude Helenakerk te Aalten. Nadat de laatste klanken geklonken hadden, volgde een minutenlange stilte waarin de intense beleving van zowel bezoeker als koor voelbaar was.  Daarna klonk een lang en dankbaar applaus. Het koor en dirigent hebben vele mooie, hartverwarmende en enthousiaste reacties in ontvangst mogen nemen.

Het Requiem van Fauré werd uitgevoerd onder leiding van interim-dirigent Theo Tobé, die de in de zomer vertrokken, Hans de Wilde heeft vervangen. Het koor wil Theo heel hartelijk bedanken voor zijn inzet, toewijding en vakmanschap om van dit concert een succes te maken.

Het succes van de uitvoering werd mede bepaalt door Janieke Mollenhorst die niet alleen het harmonium bespeelde, maar ook  op prachtige wijze het Pié Jesu heeft vertolkt.

Al met al kijkt het koor terug op een zeer geslaagd concert en hoopt volgend jaar in de herdenkingstijd wederom een Requiem ten gehore te kunnen brengen.