Evelyn Ziegler (sopraan)

De sopraan Evelyn Ziegler begon al vroeg met zingen. Tijdens haar opleiding op muziekschool Gabriele Hegemann behaalde ze prijzen tijdens het zangconcours ‘Jugend musiziert’.

Sinds 2007 studeert Evelyn Ziegler bij Annette Kleine en volgde zij masterclasses bij onder andere Marien van Nieukerken, Johannette Zomer, Barbara Schlick, Barbara Hannigan en Edith Mathis. In juni 2011 is behaalde zij haar Bachelor of music aan het ArtEZ conservatorium te Enschede.

Ze was ook te gast bij de WDR Musikfest 2009 in Münster waar haar interpretatie van 6 Wasselieder van Mathieu Geelen live werd opgenomen en later door de WDR3 werd uitgezonden. Evelyn Ziegler trad o.a. als soliste op in de Krönungsmesse van Mozart, Johannes Passion van J.S.Bach, het Requiem van Fauré, het Oratorium de Noël van Saint-Saëns, The Messiah en het Dixit Dominus van Händel, Paulus van Mendelssohn en het Stabat Mater van Pergolesi.

In operaprojecten o.l.v. Claudia Patacca zong Evelyn o.a. aria’s uit De Fledermaus van Johann Strauss, Romeo et Juliette van Gounod, La gazza ladra van Rossini en diverse duetten, terzetten en kwartetten van Mozart, Delibes, Verdi en Bernstein.

Met pianist Roele Kok vormt Evelyn Ziegler een vast duo. Tijdens het Internationaal Student Liedduo Concours in mei 2011, bereikten zij de finale en wonnen de Publieksprijs en de prijs van ‘Vereniging Vrienden van het Lied’. Zo zingt zij regelmatig op projectbasis bij het vrouwenensemble Capella Isalana o.l.v. Klaas Stok als ook bij het vermaarde van het Nederlands Kamerkoor.

Terug